Jozef: Neoficiálny deň mužov

 

Jedno z najčastejšie sa vyskytujúcich mien na Slovensku dnes slávi svoj deň. Neviem či sa nájde človek, ktorý by vo svojom okolí nemal niekoho s menom Jozef, Joži, Jožino, Jozefko, Jožko, Jozko, Jóžin, Jojo, Jožo, Josko, Jóžika, Jožka, Joe, Dodo, Dodko, Dodinko, Dodes, Dodu, Ďodik, Ďodino ...

Preto z hrdosťou môžeme tento deň označiť za neoficiálny Deň MUŽOV. Áno, presne tak, muži majú svoj deň a dnes sa pozrieme, prečo by sme mali túto príležitosť osláviť.

 

Neoficiálny deň pre mužov

Ženy majú svoj Medzinárodný deň žien, no muži, tí sú takí skromní, že si urobili svoj deň neoficiálnym. Prečo? Pravdepodobne preto, že vedia, že tento deň im prináša slobodu byť proste muži. A ak sa to zdá nejasné, nenechajte sa mýliť, pretože mužstvo je niekedy omnoho zábavnejšie, keď je neoficiálne.

 

Rozdiely medzi ženami a mužmi

Ženy majú schopnosť rozhovoru až do noci, zatiaľ čo muži sú schopní sformulovať myšlienky jednoduchým pohľadom a povedať: "Nie, nie som hladný." Ako odborník na výživu by som vám mohol povedať, že tento pohľad môže byť niekedy klamlivý, hlavne ak ide o skrytý hlad po poriadnej steakovej večeri.

 

Riziká pre mužské telo

Muži, buďte pripravení! Vaše telo je vystavené rizikám, ktoré vás môžu prekvapiť. Strata diaľkového ovládača môže viesť k nečakanému cvičeniu, napríklad zdvíhaniu gauča. A príliš veľa piva? To môže znamenať, že náradie na grilovanie náhle zmizne a vy sa objavíte v úlohe hlavného gril majstra.

 

Aktivity pre udržanie zdravého mužského tela

Aby ste udržali zdravé mužské telo, odporúčame aktivity ako zdvíhanie ťažkých vecí, napríklad kladiva alebo náradia na opravu domu. Ale nezabudnite na mentálnu výzvu, napríklad pokus o pochopenie, ako funguje diaľkový ovládač od televízie bez čítania návodu.

 

Výživové doplnky pre mužov

Ako odborník na výživu vám odporúčam tri nevyhnutné výživové doplnky pre mužov. Kofeín pre energiu, proteín pre svaly, ktoré môžete predviesť pri otváraní piva, a vitamín D, aby váš úsmev žiaril aj pri západe slnka v záhradných sedačkách.

 

Takže, vážení muži, nech si tento deň užijete naplno a nebojte sa oslavovať svoju mužnosť. Neoficiálny deň MUŽOV je tu, aby ste sa mohli smiať, relaxovať a obdivovať svoje schopnosti byť chlapom. Ako vždy, držme si klobúky, páni, a nezabudnite, že tento sviatok je ako príjemný bonus pre všetkých, ktorí vedia, že byť MUŽOM je umenie.

Otočte svoj postoj ku zdraviu. Ostatné je už len doplnok.